BLUEBERRY CUPCAKES

BLUEBERRY CUPCAKES

Deze cupcakes zijn luchtig en zoet, maar bevatten geen suiker of boter. Na veel experimenteren met allerlei ingrediënten vond ik de perfecte combo om gezonde cupcakes te maken die niet droog of smaakloos zijn. Door gebruik te maken van baking soda kunnen de cupcakes voldoende rijzen waardoor ze lekker luchtig zijn. Wanneer baking soda in aanmerking komt met zuren zoals yoghurt, karnemelk, azijn, citroensap of cacao ontstaan er kleine gasbelletjes die baksels luchtig maken. Gebruik het dus enkel in combinatie met zuren, als je dit niet doet heb je kans op een verkeerde werking of een vieze nasmaak. Je kunt baking soda makkelijk vinden in een natuurwinkel.

De Rice Flour van Quamtrax zorgt voor de zoete smaak. Op de supplementen shop vind je verschillende smaken, mijn favoriete smaak is ‘Vanilla’. Je kan ook perfect een andere smaak gebruiken voor de basis van dit recept. Zoals de ‘Brownie’, maar dan raad ik wel aan om de blauwe bessen te vervangen door iets anders, zoals pure chocolade of walnoten.

Wist je dat blauwe bessen niet alleen lekker maar ook supergezond zijn. Ze bevatten heel veel antioxidanten, anthocyanen, vezels en mineralen die de gezondheid helpen ondersteunen. Het foliumzuur in blauwe bessen vermindert de kans op schade aan je DNA die veroorzaakt wordt door vrije radicalen. Ook kunnen blauwe bessen LDL-cholesterol verlagen en bijdragen aan een gezonde bloeddruk. De vele vezels die ze bevatten zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. En de anthocyanen in blauwe bessen beschermen het hart en kunnen de hersenfuncties verbeteren.

 

Ingrediënten 12 cupcakes

  • 250g Instant Rice Flour Quamtrax
  • ½ theelepel baking soda
  • 250g Magere yoghurt (0% vet)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 150g blauwe bessen

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de yoghurt, olie en eieren goed.
  • Meng de baking soda en de Rice Flour in een aparte kom en zeef ze boven de kom met de yoghurt, eieren en olie.
  • Meng nu alles met een spatel door elkaar.
  • Voeg de blauwe bessen toe en meng nog eens goed.
  • Leg de cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm en verdeel het deeg over de vormpjes.
  • Bak 20min op 180 graden. Test met een houten prikker of de cupcakes klaar zijn. Als er nog deeg aan de prikker hangt moeten ze nog even verder bakken.
Terug naar blog